"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

30 de març 2012

JOSÉ LUÍS MARTINEZ CARDOSO, EXHONERAT DE TOTA ACUSACIÓ

Comunicat de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs



 "La causa que vinculava al regidor de Via Pública de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, José Luis Martínez Cardoso, amb una organització delictiva d’origen xinès ha estat sobreseïda i arxivada. 


Els fets es remonten al passat 31 d’octubre de 2011, quan l’esmentat regidor va ser detingut per la Unitat d’Investigació de Mossos d’Esquadra en el marc d’una investigació judicial referent a una organització delictiva d’origen xinès, que operava a diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
 Afortunadament, s’han esclarit els fets i ha quedat demostrat que el Sr. Martínez Cardoso no ha tingut mai cap relació amb la causa que se li imputava, una molt bona noticia tant per al nostre Ajuntament com per a la ciutat en general.

L’alcalde, Jesús M. Canga, ja ha signat el decret per restituir en el seu càrrec al regidor, el qual havia renunciat a les seves funcions voluntariament fins l’esclariment dels fets.

Cal però fer una reflexió sobre el dret que té tothom a la presumpció d’innocència, sobre el dany moral que es pot ocasionar a una persona innocent en el moment de ser detingut, sobre els judicis paral•lels que alguns mitjans de comunicació fan avançant-se a les resolucions judicials, en definitiva sobre lo fàcil que és que una persona honesta perdi injustament la seva honorabilitat i el difícil que és després recuperar-la. Tot i que ciutadans, ciutadanes i entitats de Sant Adrià que coneixien personalment a José Luis Martínez Cardoso, han donat suport des del principi al regidor, és difícil que s’esborri del tot aquest desagradable episodi.

Volem doncs demanar-vos que contribuïu al desgreuge del regidor donant difusió a aquesta informació".