"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

21 de novembre 2009

Roben 14 milions d'euros a Badalona

La Res Publica de Badalona


I no passa res!

A passat ja un mes des de que el jutge Garzon imputés i detingués uns quants implicats acusats de corrupció institucional: el cas Pretoria. A Santa Coloma va caure l'alcalde així com el “Luigi” i els lleials de Pujol detinguts, sembla, pel seu patriotisme i per ser catalans. D'en Millet i cia millor no parlar.

A Badalona simplement la cosa ha quedat en standby fins posteriors decisions del jutge. La historia és rocambolesca encara que al final tot es resumeix en l'existència de corrupció pura i dura. L'Ajuntament ha deixat d'ingressar 14 milions d'euros per què altres, indignes corruptes, ho han fet possible. Per tant els badalonins haurem de posar amb els nostres impostos el que s'han embutxacat aquest prohomes dedicats al tipus de política que va definir el senyor Zaplana: “Estoy en política para forrarme”.

Un solar just a tocar del port, propietat de Marina Badalona, empresa pública constituïda per Consell Comarcal del Barcelonès i de l'Ajuntament, va se venut, sense concurs públic, cosa obligatòria per les administracions i empreses públiques i que permet adjudicar al millor postor. Segons sembla la venda es va fer a l'empresa Espais i Procam. Operació mediada a través de Badalona Building Waterfront SL, empresa on es conseller el senyor Juan Felipe Ruiz que al mateix temps és conseller delegat de l'empresa Marina Badalona, la part venedora.

A petició de l'alcalde el conseller delegat senyor Ruiz ha renunciat a les seves competències especials pel que ja no tindrà capacitat per decidir en operacions urbanístiques ni patrimonials d'importància. El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón l'esmenta a l'auto sobre l'operació "Pretoria" com el contacto badaloní del cervell de la trama de corrupció urbanística, Luis García.

El temps aclarirà el que hi ha o no a Badalona i les persones que puguin tenir alguna cosa a veure en aquest tracte financer tan poc transparent. El que de totes formes si queda clar és que des de Marina Badalona no es va actuar de forma reglamentaria i que no es va defensar els interessos de la ciutat de forma ferma i convenient com es suposa que ho han de fer els gestor públics. La gestió ha estat nefasta. Catorze milions d'euros s'han esfumat de les arques municipals i algú ho ha de pagar. No en efectiu malauradament, d'això ens haurem d'encarregar nosaltres, els ciutadans de Badalona que pagarem més impostos o rebrem menys serveis.

Per acció o omissió, el senyor Ruiz ha de ser cessat. Seria un bon exemple en una ciutat on no dimiteixen ni els imputats.

Els ciutadans hem de començar a acostumar-nos a defensar els nostres interessos ciutadans i no marginar-nos com si no fos amb nosaltres. Hem d'exigir els nostres representants que adoptin mesures contra els corruptes i negar-los el pa i la sal. No són dels nostres.

Blanc i en botella.