"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

15 de juliol 2011

Ordenació de l'atenció primària i urgent

Ordenació de l'atenció primària i urgent al Barcelonès Nord

En període estival baixa el nombre de visites a l'atenció primària, per aquest motiu, alguns dels centres d'atenció primària tancaran o reduiran l'horari d'atenció al ciutadà durant l'estiu, orientant l'atenció cap a altres centres propers del territori.

Com ja va anunciar el 15 de juny passat, el Departament de Salut s'ha iniciat una ordenació de l’atenció urgent que s’ofereix des dels centres d’atenció primària. Els canvis afecten als dispositius que tenen marges de millora en termes d’eficàcia i eficiència, i als serveis que menys s’utilitzen per part dels ciutadans; alhora es proposen alternatives d’atenció properes i de qualitat.


Ordenació de l’atenció primària i urgent a juliol 2011

Per tal d’adequar els serveis a la demanda habitual dels ciutadans, en aquells centres on hi ha una baixa activitat es farà una ordenació de l’oferta territorial que pot consistir en una reducció horària o en el tancament d’un centre. Es garanteix, així, l’atenció continuada als usuaris amb criteris de qualitat i de resolució, i es mantenen equips de professionals amb una sòlida experiència i, alhora, racionalitzem els recursos.


Relació de centres afectats per l’ordenació

CENTRE AFECTAT

Badalona
Punt d’ atenció continuada
CAP Dr. Robert
Tancament de 0 a 8h
L'activitat es derivarà a l'Hospital
Municipal de Badalona

Santa Coloma de Gramenet
CAP Doctor Vilaseca
CAP El Fondo, CAP Llatí, CAP Santa Coloma, CAP Santa Rosa, CAP Singuerlín
Concentració  d’activitat els dissabtes
Es concentra l'activitat al CAP Major


Aquesta ordenació de l’atenció primària i urgent s’inicia avui dia 15 de juliol i ha estat consensuada pel Servei Català de la Salut amb el conjunt de proveïdors de serveis i amb els diferents ajuntaments del territori.