"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

22 d’octubre 2013

MANIPULEN LES LLISTES D'ESPERA

USUARIS I PROFESSIONALS DE L’HOSPITAL DE CAN RUTI DENUNCÍEN LA MANIPULACIÓ DE LES LLISTES D’ESPERA

-La campanya "No marxis sense hora, hi tens tot el dret" rep el suport dels usuaris i usuaris
-Tots el dimecres hi haurà un punt d’informació a l’entrada principal de l’Hospital Germans Trias i Pujol

Des del 9 d’octubre, l’Àgora Ciutadana de Badalona  i la Plataforma Can Ruti Diu Prou, porten a terme la campanya sanitària “No marxis sense hora, hi tens tot el dret”,  on es fa un emplaçament a usuaris i usuàries perquè no abandonin els centres sanitaris sense tenir hora concertada per la següent visita, prova o intervenció, basant-se en un dret bàsic dels usuari. Actualment, l’Administració maquilla el temps real de les llistes d’espera, perquè no comptabilitza fins que no truquen al pacient per donar-li hora.

Des del moment en que es va posar en marxa la campanya hem rebut queixes i denúncies dels usuaris i usuàries que deixen palés el que amb la campanya es vol denunciar, adjuntem un recull d’elles:

  • “Estic a la sisena planta, que és cirurgia, i moltes vegades cinc o deu minuts abans de les 8h del matí ens criden avisant que s’anul·len els que han d’anar a quiròfan per falta de llits a la REA (Reanimació Postoperatòria).”
  • “Jo ho he viscut amb l’operació de la meva mare. Li van ajornar dues vegades i era urgent. Al final, van operar un noi que portava més temps d’espera, i només despertar-se ja el van enviar a l’habitació. A la meva mare la van operar uns dies després. Dimarts passat van suspendre fins a 11 intervencions quirúrgiques per falta de llits al REA.”
  • “Dimecres passat, si no ho recordo malament, en el REA els anestesistes van dir que havien anul·lat 5 operacions,no per falta de llits, sinó per no haver personal suficient”.
  • “En el servei de reanimació post quirúrgica se sent moltes vegades que s’anul·len intervencions quirúrgiques, en molts casos perquè no hi ha lloc en el servei per falta de llits”.
  • “Al meu marit li han canviat la data d’intervenció dues vegades. Ell està a casa i el truquen dient-li que se suspèn la intervenció perquè hi ha una urgència.”
  • “M’han anul·lat l’electroencefalograma programat per demà.”

Com tots els dimecres des de que va començar la campanya, demà també hi haurà un punt d’informació durant tot el matí a l’entrada de l’hospital per informar als usuaris i usuàries de com reclamar les llistes d’espera i de com s’està destruint la sanitat pública per privatitzar el sistema.