"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

14 de juliol 2014

Nota de premsa: Can Ruti diu Prou


NOTA PREMSA HOSPITAL CAN RUTI BADALONA

TANCAMENT DE LLITS A L’HOSPITAL CAN RUTI, LLISTES D’ESPERA I DERIVACIONS A LA PRIVADA


• Creix la indignació entre els professionals sanitaris i els usuaris de l’Hospital Can Ruti, degut al tancament de llits durant l’estiu, les llargues llistes d’espera i la derivació dels malalts a hospitals privats.

Fins a aquesta setmana passada no s’ha sabut el tancament exacte previst de llits per l’estiu de l’Hospital de Can Ruti. Segons ha informat la direcció a la secció sindical de CATAC-CTS/IAC ,els llits que es pensen tancar són, 143 llits al juliol, 154 a l’agost i 144 al setembre.

Abans de fer oficial la notícia per part de la Direcció, el tancament ja havia començat, (15 llits de pediatria des de finals del mes de juny, la planta 10 al complet a inicis del juliol, etc.).

La Plataforma de treballadors CanRutidiuProu i el sindicat CATAC-CTS alerten que mai com abans havien rebut missatges de professionals i usuaris preocupats per les derivacions dels malalts a centres sanitaris que no són el seu hospital de referència, l’Hospital de Can Ruti.

“Contacten amb nosaltres professionals mèdics de l’Atenció Primària, que ens avisen de que s’estan derivant nens per operar adenoidectomies i amigdalectomies a l’Hospital Sagrat Cor de Barcelona, quan sempre s’havien operat a l’Hospital Can Ruti, que és el de referència. I mentre passa això, nosaltres tanquem llits al servei de pediatria”

Tant el sindicat com la Plataforma de treballadors, asseguren que, al darrere de la intenció de rebaixar les llistes d’espera, aquests malalts s’estan derivant de la Sanitat Pública a la privada, amb un intent clar de promocionar la privada i denigrar la pública.

A més, apunten que aquestes derivacions solen ser les de patologies de menor complexitat, deixant la Sanitat Pública col·lapsada amb els casos de més complexitat i, aquí la trascendència econòmica del fet, de menys rendiment econòmic.

Tot indica que l’objectiu final de la política de l’actual Conselleria de Sanitat sigui escanyar la Sanitat Pública i acostumar la gent a acudir als centres de l’atenció privada concertada, com a una etapa incipient en el procés de privatització que estem patint.