"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

04 de març 2016

Albiolada de Sabater


Ple Extraordinari per aprovar el pressupost

1/3/16

Albiolada del govern municipal a l'aprovar el pressupost amb el rebuig del Ple.

Badalona ha aprovat inicialment el pressupost general de 2016 amb els vots favorables de Guanyem Badalona en Comú, ERC-Avancem-Més i ICV-EUiA; les abstencions de PSC i CiU i els vots en contra del PP i C’s en el ple.
L'aprovació inicial s'ha realitzat en la Junta de Govern  i no al Ple com hauria estat normal. (Aquesta opció és permesa per la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) promoguda pel Partit Popular i que actualment es troba en el Tribunal Constitucional). Passat el termini d'al·legacions es de suposar que el govern de la «nova forma de fer política» es trobarà l'oposició de cul.

La qüestió no està tant en com s'ha fet la aprovació inicial (dintre de la llei) sinó que precisament l'actual govern considerava que era antidemocratic mentre això ho feia l'alcalde Albiol (PP). Una contradicció més de la nova política que -cada vegada més- acaba essent una còpia de la vella.

Ara el mini- Grup Municipal Socialista (4 regidors, 4) diu que el seu vot -d’abstenció- serveix per què el govern se n'adoni de què
“Cal fer un projecte comú de ciutat i això passa per comptar amb els socialistes a partir d’ara”,
“Tenim idees i projectes per a la ciutat que volem que el Govern escolti i estimi. Els socialistes som importants per a Badalona”

Ara per ara el PSC és tan sols una crossa del govern que utilitza quan l'interessa. Ho va fer per prendre l'alcaldia i per pràcticament res més. Curiosament està en las seves mans la continuïtat o no d'aquest Govern. No seria d'estranyar que passat l'any de les eleccions el PP els tornes a posar a la tessitura de tornar a triar davant d'una moció de censura.
Al temps!!

Font: PSBAD. Partit Socialista de Badalona.