"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

19 de gener 2006

PLATAFORMA +

La creació d’una Plataforma que aglutinés tots aquells badalonins i badalonines disconformes amb el model de ciutat que imposa el partit majoritari PSC amb el suport de IC i ERC, ja es veia venir. De fet és ja una cosa freqüent que davant d’una convocatòria electoral sorgeixin veus crítiques amb el govern municipal monopolitzat des de fa ja quasi trenta anys pel PSC amb els mateixos liders de sempre.

Quan va sorgir la idea vaig pensar, per la identitat dels promotors, que això, era un nou intent, per part dels partits de l’oposició de crear un moviment ciutadà que com a resultes els possibilités l’accés al govern de la ciutat tants anys anhelat i tantes vegades negat.

Però aquesta vegada, sembla que pot ser diferent, dirigents veïnals, reprensentants dels empresaris de Badalona, membres destacats de Ciutadans pel Canvi que en d’altres moments van recolzar la candidatura de Pasqual Maragall, militants del PSC descontents amb el remolí destructiu intern del seu partit, s’han posat d’acord per plantejar a la ciutadania el que consideren que no funciona a la nostra ciutat i les propostes debatudes per millorar la situació actual.

A primera vista sembla xocant que gent tan diversa, per la seva procedència ideològica i social, pugi posar-se d’acord en quelcom tan important com és la millora de la qualitat de vida a la nostra ciutat. La ciutat de tots. Però ha passat i el dia 25 proper es presenten en societat amb una invitació a la ciutadania a participar en el debat sobre la ciutat que volem tots.

La Plataforma ha deixat clar que sols constitueixen un moviment social ciutadà per aportar idees i denunciar les precàries situacions a molts àmbits municipals i dels barris. Afirmen que ells no es constituiran en un partit polític i que a les eleccions municipals es presentaran aquells que vulguin i des dels partits que considerin més adient.

En aquest sentit, Carles Muntané, coordinador de Ciutadans pel Canvi de Badalona ha manifestat obertament que ells sí es presentaran de forma independent i amb candidatura pròpia a les properes eleccions municipals del 2007.

Benvinguts al mon del debat ciutadà. Tant de bo que tots els ciutadans i ciutadanes consideressin que és també part de la seva pertinença badalonina el deure de dir la seva i participar en les decisions dels nostres governs municipals.

http://www.vilaweb.com/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1705870