"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

23 de març 2006

La llibertat d’expressió i el feixisme.

El Partit Popular està immers en un procés d'autodigestió interna. La deriva d’extrema dreta que va imposar el primer president del govern del PP està generant un intens conflicte amb la societat espanyola en general i em consta, que també amb alguns sectors de la seva militància. La dreta ha d’existir. És la lògica democràtica. Però quan aquesta deixa d’existir i deixa el forat que li correspon per convertir-se en l’extrema dreta el país pateix. Les tensions ciutadanes, territorials,... es converteixen en l’objectiu polític de la formació. La crispació com a mitjà d’arribar al poder. Però el desgast per la democràcia és intolerable. No és permissible.

Ara estan fent una recollida de signatures per aturar l’Estatut al marge del que ha de ser el marc institucional representatiu de la ciutadania. L’estatut és va gestar al Parlament com a primer pas. Les Corts General en un segon pas tenen dret a dir la seva. I, per últim, ens tocarà a la ciutadania dir si ens agrada o no. És el que toca en un Estat de Dret.

Portar el seu disgust o la seva disconformitat a la ciutadania i de forma crispadora no és el que un partit plenament democràtic i defensors del valors del Estat de Dret ha de practicar. La seva participació ha de ser allà on toca. Als Parlaments i amb la majoria.

A la nostra ciutat l’altre dia el PPC va posar una taula per recollir signatures. Tenen dret a fer-lo. En l’exercici a la seva llibertat d’expressió l’hem de respectar. Qui vulgui signar te dret a fer-ho i el que no a ignorar-los, si així ho decideixen. Malauradament els mossos d’esquadra varen haver d’intervenir davant de la presència al mateix lloc d’un grup de joves que intentaven coartar la llibertat d’expressió de ciutadans de Badalona.

Darrerament són incomptables els actes on fan presència aquests grupets intimidadors. El darrer que recordo va ser davant de l’acte de presentació de Ciutadans de Catalunya a Badalona (o allà on van). No fa gaire altres grups ideològicament allunyats d’aquests van sabotejar un acte on participava Santiago Carrillo.
No podem ser el mínimament tolerants davant d’aquestes actituds neofeixistes. No podem criticar uns i fer la vista grossa davant d’altres. Així es com van començar a Euskadi.

Les actituds intolerants i feixistes s’han de combatre obertament.
La llibertat d’expressió s’ha de defensar sempre. Vinguin d’on vinguin un i l’altre.

Els nostre representants municipals haurien d'estar a l'aguait per evitar aquestes perilloses situació d'intolerancia i estar previnguts.

El feixisme és feixisme sempre.