"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

26 de maig 2006

Badalona en Flames

Actualització:
29-05-06
5 incendis al Gorg aquest cap de setmana
Aquest cap de setmana s’han declrat cinc incendis al barri del Gorg. La nau del núemro 350 del carrer Industria ha cremat dues vegades. Els alters tres focs també estat en naus abandonades i un a un descampat davant del port esportiu. Amb els incendis d’auest cap de setmana ja són 24 els focs declarats el mes de maig a la zona del Gorg.
L’origen dels focs encara és incert. L’administració i els veïns acusen les persones que viuen de forma il·legal al barri. Aquestes, per la seva part, acusen els veïns de provocar els focs amb l’objectiu de pressionar per aconseguir el desallotjament. Finalment, els Mossos d’Esquadra ho atribueixen a causes no doloses, és a dir, que no hi veuen intencionalitat. Segons la policia, els focs es declaren quan algú intentar extreure ferralla de les naus abandonares.


Quan un veu l’agitació i desesperació que viuen els veïns del Gorg pels successos que s’esdevenen els darrers mesos al seu Barri, un comença a preguntar-se per que passen aquestes coses. Un procés on els veïns afectats van haver de marxar per poder donar compliment als programes constructius del nostre govern s’ha convertit en un autèntic calvari pels ciutadans del Gorg i ,ben segur, pels que ens mal governen.

Aquí caldria fer-se una pregunta ben senzilla. Què ha fallat? O pot ser millor la pregunta podrien plantejar-la, més pròpiament, qui o quins han fallat? Per que els esdeveniments d’aquest dies deixen palesa una veritat que és un clam: han estat els gestors d’aquest projecte qui han fallat.

Ara quan mes d’un centenar de persones han estat empadronades a habitatges que havien de ser enderrocats els nostres governants culpen a la llei d’empadronament i miren cap a la Justícia, reclamant que aquesta els solucioni el que ells han empasterat. I , ben segur, que aquest desastre de gestió acabarà sent culpa dels jutges que no saben fer la seva feina. Per que aquesta calamitat te molts dies per davant. I sino al temps!

Posar-me ara a relatar els molts conflictes que han generat els nostres governants – són els nostres governants, sí, perquè els hem elegit nosaltres- en les dues darreres legislatures (7 anys ja de Maite Arquè) seria perdre el temps perquè està en boca de tothom a cada barri el nombre de desgracies ocasionades.

Mai ha dimitit cap responsable de la desastrosa gestió municipal. Ni ho farà. (Lo de la Muntsa no ho va ser per assumpció de responsabilitats, sinó més be per qüestions domestiques a l’interior del seu partit)

Per no tenir no tenen ni un cap de turc que pagui les seves proeses.

Ahir dijous, a la assemblea dels veïns era patètic veure desfilar aquella caterva de regidors del tripartit amb els seus militants i càrrecs de confiança fent d’escorta.

I el senyor Juan Felipe que pretenia ensenyar com de bonic quedaria el port!

Mentrestant els “ocupes” donen pas a la seva arrogància cremant el Gorg dia rera dia. Ja són mes de 20 incendis al llarg d’aquest mes.

Com ho solucionaran? Em temo que “pagant” perquè marxin. Els “ocupes” saben mes de lleis que els nostres governants.

Un altre cop acabarem pagant tots els ciutadans i ciutadanes de Badalona els excessos i incompetència dels que ens governen. PSC –IC/EUiA- ERC.