"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

17 d’octubre 2006

Cimera sobre l'habitatge

ARA NO TOCA!


Que es vulgui manipular als ciutadans amb una excusa tan difícil d’acceptar!

Els dies 16 i 17 d’aquest mes estava previst que es realitzes a Barcelona la trobada dels ministres d’habitatge de 50 països europeus.

Segons ens informen, degut al temor a actes vandalics per part d’uns quants encaputxats i energumens anti-sismea s’ha ajornat fins al mes de novembre.

Barcelona ha realitzat moltissims esdeveniments de rellevància internacional i la seguretat ha estat a l’alçada dels que s’esperava. Però ara davant d’una trobada com aquesta , de cop i volta, Barcelona te por.

Però no, realment aquest ajornament té una altra lectura.

Probablement haguessin fet acte de presència aquests grups d’ocupes i antisistema davant de les delegacions internacionals. Si, es previsible. Però la por ha estat a que els ciutadans de a peu que no poden accedir a l’habitatge de cap de les maneres potser, també hagueren decidit fer-se visibles espontàniament, o no, davant de la cimera i manifestar pública i visiblement la seva ira contra els poders públics inoperants i incapaços –quan no còmplices- de donar cap solució al primer problema dels ciutadans.

Imagineu aquest escenari a Barcelona en plena campanya electoral i sent monopolitzada per les queixes dels ciutadans. L’habitatge seria el primer tema de debat i els nostres polítics professionals prefereixen defugir-ne: li tenen terror. Per que ningú no te les mana netes al menys en la ineficàcia i desídia.

Deixarien ben palesa la seva incompetència i el seu escàs interès real pels ciutadans. (Vegeu la mostra badalonina)

No, realment, no els interessa la reunió de ministres d’habitatge. Es massa problemàtica. Els ciutadans podrien optar per no anar a votar i incrementar el gruix dels que han deixat de creure i confiar en “els de sempre”.