Encara que sembli un joc el més greu és que realment ho és. E.T. (El Regidor Eduard Tortajada) diu que és per ús religiós però que no se sap per quin col·lectiu religiós serà destinat.
Neix una plataforma contra la creació d'una mesquita en terrenys públicsUn grup de veïns de diferents punts de la ciutat han decidit constituir-se en plataforma per reivindicar que als terrenys municipals del camí de Sant Jeroni de la Murtra del barri de Montigalà-Batllòria
Així, la decisió del govern de Badalona de requalificar aquests terrenys municipals com a zona per a ús religiós continua aixecant polseguera entre l’oposició, però també entre els veïns. Per la seva banda, el govern nega que en aquell indret s’hi hagi d’ubicar una mesquita, però tampoc aclareix quina comunitat religiosa es podria beneficiar del solar reservat.
El lema de la nova plataforma ciutadana, integrada per una 20ena de ciutadans, és “No a la mesquita en terreny públic”. L’objectiu de l’entitat és expressar el rebuig davant del govern de Badalona i l’aprovació de la requalificació d’aquests terrenys públics, ubicats molt a prop del sociosanitari del Carme, per a ús religiós.
La plataforma s’oposa així a la construcció d’una hipotètica mesquita o qualsevol altre recinte de culte. En el seu lloc volen que s’hi faci un equipament pel barri de Montigalà. De moment la plataforma, que es desmarca de qualsevol formació política i de les mateixes associacions de veïns, ja han engegat una recollida de signatures per aconseguir que l’ajuntament torni a requalificar aquests terrenys. Ara per ara ja han en tenen 3500 i no descarten cap acció que generi repercussió a la ciutat.
L’ajuntament per la seva banda, ha volgut treure llenya al foc assegurant que per contra del que diu la Plataforma veïnal aquests terrenys del camí de Sant Jeroni de la Murtra no estaven destinats a equipaments abans que el ple aprovés la seva requalificació com a zona per ús religiós.
En aquest sentit, el primer tinent alcalde, Eduard Tortajada, ha explicat que Montigalà és un barri amb molts metres quadrats de sòl destinats a equipaments. Tortajada, ha dit que els ajuntaments tenen l’obligació de reservar un espai de terrenys públics per a ús religiós i ha afegit que malgrat que el ple ha reservat prop de 1200 metres quadrats d’aquest espai a tocar la B20 com a zona de culte, no significa que en un futur s’hi acabi construint un recinte relacionat amb alguna confessió religiosa. El primer tinent alcalde de Badalona ha afirmat una vegada més que l’ajuntament no destinarà cap tipus d’ajuda econòmica per la construcció d’un edifici de culte religiós a la ciutat i que tampoc està tramitant cap tipus d’acord o permuta relacionat amb la construcció d’un nou edifici de culte religiós. s’hi facin equipaments pel barri i no un equipament religiós com ara una mesquita.
0 comentarios:
Publica un comentari a l'entrada