"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

12 de novembre 2006

Futbol social, esport social

Fa anys que el nostre ajuntament va desar al calaix allò que alguns en diem esport social.

Els xavals no troben un impuls municipal per que facin esport i la majoria o juguen a casa amb les consoles de forma solitària o surten a passar l’estona al carrer sense saber ben bé que fer.

Per què? La manca de foment de l’esport en primer lloc.

La manca d’impuls de l’esport per l’esport. Actualment els equips de futbol, basquet... als barris sols tenen com a objectiu competir i ... guanyar. Per aquest motiu sols agafen als nois que saben jugar bé. La resta no interessen.

Arriben, els clubs que gestionen les instal·lacions municipals, a fitxar jugadors d’altres municipis que han estat rebutjats per equips grans com Barça, Espanyol... o en el cas de Badalona els de la Penya, etc.

Els nois del barri no importen. No interessen. El que és important és l’èxit, el triomf a les diferents categories en què es juga. Ho sé per que m’ho han dit així de clar!

Mentrestant els xavals del barri a casa o al carrer. Ningú s’interessa en promoure que tinguin l’oportunitat que molts d’ells desitgen. Jugar. Tan sols jugar. Moltes instal·lacions municipals on no poden jugar perquè pràcticament estan privatitzades.

Fem esport social. Fem esport responsable. Pels bons jugadors i pels no tan afortunats també. Fem que les instal·lacions municipals serveixin de punt de trobada i d’atracció del jovent cap a el mon de l’esport. Possibilitem-los l’oportunitat de fer esport i , al mateix temps, de fer amics, fer colla.

L’esport és un gran instrument de cohesió entre el joves. Fem-lo possible!

Mentrestant, davant de l’abandonament municipal, alguns xavals juguen gràcies a l’esforç dels pares que a través de les AMPA organitzen equips i els fan jugar amb altres equips organitzats també per l’esforç d’altres pares. Els allunyen del carrer i de la solitud de la seva habitació.

L’Ajuntament no existeix. El govern no promou. El tripartit que ens governa a Badalona (PSC, IC-EUiA, ERC) no sap ni governar ni impulsar la vida social a la nostra ciutat.

La sensibilitat cap els joves on és? On és el foment i la promoció de l’esport social o de barri?

Es preferible el botellón?

Ah! Per cert, dintre quatre dies ens vindran per oferir-nos les coses que faran si els tornem a votar les properes eleccions municipals. A més sense el més mínim sentiment de vergonya per la seva total inoperància.

Sols es recorden de la Penya i, ara, del CF Badalona (al que es regala generosament dos camps de futbol i un milió d’euros anuals, regal que fa Maite Arqué com a tribut per tornar a ser alcaldessa).


No sols el PSC és el culpable, no. També ho són els que diuen quan d’esquerres són.