"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

28 de desembre 2006

Ferran Falcó no les deu de tenir totes!

Llegeixo el blog d’en Ferran Falcó on una nota te per títol “sopa de lletres”.

Analitza de forma crítica –això m’ha semblat- l’excessiva compareixença de formacions polítiques que a l’hora de la veritat, les eleccions, no tenen expectatives d’èxit i queden fora de l’Ajuntament per no arribar al 5% de vots mínim que segons la llei electoral es necessiten per poder tenir representació.

M’ha semblat, dic, que Falcó vol fer una crida al “vot útil”. Per què malbaratar el teu vot en un munt de formacions que després no aconseguiran arribar a tenir un regidor?
Tots aquests vots podrien anar a una de les formacions ja a l’Ajuntament i ajudar a, en un cas, reafirmar els que ja són al govern o en altri a donar possibilitats als que ara són fora amb minses possibilitats.
Hem de ser realistes i considerar que fer aquesta crida des d’una formació amb tres regidors sona a utòpic o poc creïble. I això eleccions rere eleccions.

D’on ha de venir el canvi si no és dels votants dels partits al govern i d’aquells que fa temps han deixat de creure en una alternança a l’Ajuntament? I aquest o s’abstenen o tornen a votar als de sempre, per afinitat ideològica, com a “mal menor”.

Realment, tenint la llei d’Hont pel mig, totes aquelles sigles que volen representar als votants que aspiren a un canvi sí fan el joc als grans. Però és l’única possibilitat de que es pogués generar una alternativa.

D'altra banda únicament demanar seriositat a aquells que presentin candidatures noves per què poden molestar, no és seriós, sobretot veient el que hi ha sobre la taula.
Que han de ser serioses, home i tant!

Que Llei, Partit de la Ciutadania, Ciutadans de Badalona-Ciutadans pel Canvi i CUP-Els Verds de Badalona es presentin es una bona noticia. La pluralitat és en benefici de la democràcia mai un destorb.
El canvi, si s’aconsegueix, vindrà d’aquestes sigles no t’enganyis. Ho saps Falcó.