"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

18 de desembre 2006

Una veritat inconvenient

Un vídeo molt convenient

L’altre dia vaig veure el documental elaborat pel ex-vicepresident dels EE.UU. el senyor Al Gore “una verdad inconveniente”.


És realment un document sense resquici, ple de dades reals i previsions que no generen cap mena de dubte sobre el futur que ens espera si els nostres governs – i cadascú de nosaltres- no posen fil a l’agulla i contemplen entre les seves tasques de govern els mecanismes per assolir el creixement econòmic sense malmetre el nostre entorn natural.
Hem de tenir clara una cosa: nosaltres no estem destruint el mon, no. Nosaltres el que estem fent és canviar les variables climàtiques i biològiques que ens han permès assolir el nostre grau de desenvolupament humà des dels orígens de l’espècie. Al variar-les estem contribuint a preparar una nova catàstrofe ecològica on desapareixeran totes les formes de vida que coneixem inclosa l’extinció de l’espècie humana.

El món, la mare Terra, continuarà donant voltes altres 150 Milions d’anys. Donarà vida a altres tipus de vida ara inexistent i d’acord amb les condicions ambientals que nosaltres haguem deixat. Un món nou creixerà, però no sabem si amb alguna espècie intel•ligent.
Això és el previsible segons el grau de menyspreu que tenim per la natura i les seves condicions
de funcionament.
Què podem fer des de la ciutat? Podem preguntar-nos i la resposta, encara que complexa, està a treballar ferm i conseqüent. El ciutadans hem de ser conscients d’aquesta realitat. Per
aconseguir-ho cal major implicació –convençuda implicació- dels poders públics municipals i de les associacions de tot tipus.
No és suficient que un partit s’anomeni ecologista si les seves actuacions de govern ho contradiuen contínuament. Malauradament el moviment polític realment ecologista és al nostre país minoritari. D’això són culpables tots aquells partits que han modernitzat el seus discursos amb un toc ecologista –que queda bé- incorporant a les seves files alguna persona relacionada
amb el moviment ecologista. La veritat és que no tenim realment cap partit autènticament ecologista. A Badalona tampoc perquè l’únic existent és en la practica un partit marginal que a més a més a les properes eleccions municipals es presenta en coalició amb un altre de marginal, amb tot el meu respecte cap a ells, però la realitat és la que és. El sr. Alfambra s’equivoca si el que vol es potenciar el moviment ecologista d’aquesta manera.

Visita la pagina una veritat incomoda. El vídeo el pots descarregar “prestat”.