"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

02 de juny 2007

Qui ha perdut i qui ha guanyat? O a l’inrevés.

Mirem els resultats del 27-M i es constata molt fàcilment qui ha guanyat i qui ha perdut.
Llegim els comentaris a la premsa dels líders polítics i alguna cosa grinyola: tots han guanyat!

Però els números canten, les matemàtiques són una ciència i l’estadística, l’art cabalístic.

Els autèntics perdedors de la jornada electoral han estat els partit del govern.
Clara i contundentment. PSC, ICV-EUIA,ERC. No calen ni matemàtiques ni cap altra ciència.

El PSC per motius obvis nega l’evidencia.
ICV ho admet però mira de reüll a CIU no sigui que li prengui el lloc i ERC que ara se sent l’aneguet lleig fa reflexions sobre si li convé o no continuar al govern sabent que ja no es decisiu.

Amb tot això el PSC encantat. Sap que te totes les de governar sigui amb un o amb altre. Aquest darrers ja es trauran els espantalls amb asseveracions formals dient que ho faran –entrar al govern- però amb condicions, matisos, regeneracions, canvis d’estil i un sinfin de parafernalies que no convencen ningú. Ni a ells mateixos. La seva aposta de canvi incloïa -per poder ser creïble- la substitució de l’actual alcaldessa, primera responsable de la desfeta dels membres del tripartit, de l’increment de l’abstenció i del pitjor de tot, de l’actual situació caòtica de la ciutat de Badalona.

Els números ho diuen clarament. A Sant Adrià, l’alcalde Canga ha pujat els seu percentatge de vots fins el 60% i l’alcalde Muñoz de Santa Coloma s’ha mantingut en el 54%. Que ha fet l’alcaldessa Maite Arqué, baixar del 40% al 28,75%. Si això no vol dir res, doncs que “venga Dios y lo vea”.

Davant d’això ICV i CIU es presten corrent a tornar-li a donar el govern a Arqué.

ICV ha passat en deu anys de ser la segona força a la ciutat a la quarta en aquestes eleccions. No en treuen cap conclusió?
Dintre de quatre anys a Badalona seran un partit residual amb els únics vots dels nostàlgics inquebrantables.

CIU ara està en posició de fer una oposició digna i constructiva. Ho farà, això de estar-se a l’oposició?

Si cap dels dos estigues al nou govern i el PSC hagués de governar sol, estic convençut que el canvi preconitzat estaria més a prop que mai.

Sol caldria esperar que caigui la poma.

3 comentarios:

Anònim ha dit...

A Sant Adrià, l’alcalde Canga ha pujat els seu percentatge de vots fins el 60% i l’alcalde Muñoz de Santa Coloma s’ha mantingut en el 54%. Que ha fet l’alcaldessa Maite Arqué, baixar del 40% al 28,75%. Si això no vol dir res, doncs que “venga Dios y lo vea”.

¿No deberia dimitir la Maite? ¿Cuando piensa el PSC echarla? ¿Cuando pase a ser el segundo partido en la ciudad tras del PP?

Anònim ha dit...

Arqué responsable.

Que dimiteixi!

Veu de Mel ha dit...

No passeu ànsia. Hi ha qui diu que serà substituïda a mitja legislatura... com no, tradició socialista. No sé si aquesta pràctica és la més adequada, per això.

No recordo quina població era, en la que es va fer més descaradament. En aquell cas l'alcaldessa simplement va posar la cara pel cartell, va treure'n el rendiment pertinent i no va prendre ni possessió del càrrec, essent substituïda per un company seu.