"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

18 de febrer 2009

Estadística: La Ciència de la Política

Que els números canten, les matemàtiques són una ciència i l’estadística, l’art cabalístic, ja ho vaig dir a un altre article d'aquest bloc.


Rebo el darrer butlletí de l'Endavant Digital del PSC i el primer titular que m'hi trobo és:

Els catalans validen les polítiques socials
La darrera enquesta del Centre d´Estudis d´Opinió demostra que la majoria de catalans, un 54,1 per cent, aprova la gestió del Govern de la Generalitat. I en l´apartat de l´enquesta que fa referència al que més agrada als ciutadans, el més valorat són les polítiques socials que impulsa l'Executiu de José Montilla, i això constata que s´està treballant en la bona direcció per aconseguir sortir enfortits d´aquesta crisi.


No es veu a l'article cap esment ni cap autocrítica respecte de que el 52% dels enquestats no saben o no encerten qui els està governant des de la Generalitat.
Tampoc diuen res del desencis dels catalans respecte de la classe política on el 60% dels enquestats confessen que la política -i els polítics- els interessa poc o gens ni mica.
I de la seva afirmació sense matisos de que els catalans aproven la gestió del govern, a les dades em remeto: el tripartit aprova amb un 5,26 pelat.

S'ho haurien de fer mirar!

D'altra banda, oi que són fabuloses les estadístiques? A que són "encantadores"?

1 comentarios:

Unknown ha dit...

Hola! Estem fent un petit estudi sobre la vinculació dels i les badalonines amb les poblacions i comarques veïnes, necessitem gent que respongui l’enquesta de l’enllaç, és molt senzilla:

http://spreadsheets.google.com/viewform?hl=ca&formkey=cEh3UXNVbllvXzhvZXd5bHJoVHJCU1E6MA

moltes gràcies per ajudar-nos