"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

24 de març 2010

COMPLIM! diu Falcó



És el títol d'un article de Ferran Falcó a la seva bitàcola. Sembla que tot s'ha fet bé. Una bona feina.

Estem en eleccions, queda un any i ja comença la carrera. I es clar, las promeses del 2007 s'han complert o estan en via de fer-se o resoldre. Un polític al govern por publicitar el contrari? Diríem que no, es part del joc.
Una altra cosa es la veritat. Per què dir mitges veritats o simplement ometre totes aquelles coses que es van prometre i no s'han fet és senzill. Qui te tanta memòria? Les hemeroteques! Els ciutadans miren les hemeroteques per saber que fan i que no els seus representats? Au va! Un polític pot dir una cosa i la contraria sense ruboritzar-se. I... totes dues són certes.

Va prometre: CANVI! Per què a Badalona feia 30 anys que governaven el mateixos, i Fer fora els socialistes: i han complit: han canviat no se sap què però segur que alguna cosa han canviat (ara sòn ja 34 anys) i sí, efectivament, van fer fora els socialistes, els eco-socialistes (els comunistes d'abans per què ens entenguem). 
Ara en la seva bitacola fa un recorregut d'èxits realment llastimós acompanyat d'una imatge que més que reforçar les afirmacions del text el contradiu.
La imatge promet:
Més transport públic i ho argumenta amb l'arreglo de l'estació de Renfe. Més autobusos i millors horaris? On són?
Menys bruticia doblant el servei de neteja: Al seu barri?
Més guarderies: Si s'hagueren fet totes les promeses els darrers 20 anys Badalona seria una gran Guarderia. On són les guarderies que necessita una ciutat de 230000 habitants?
Més Piscines: Quantes se n'han fet?
Més Guardia Urbana: 70 diu ell- Quants se n'han jubilat?
Més habitatge públic sense enganyar la gent: Aquí ja m'entra la risa.
Menys pisos pastera: ai ja no puc més!!
Més civisme. Una Badalona més amable, més humana, més segura i més neta: Doncs va a ser que no. Pedagogia i no multes és el que fa falta per què els nivells d'incivisme continuen igual.

Prometre coses que no s'han de complir és molt fàcil!
Tan sols s'ha de ser un polític hàbil i convincent amb bona dosi de manipulador.

D'altra banda, ara que arriben les eleccions municipals els ciutadans no hauriem de votar cap partit que gosses presentar com a cap de llista un imputat per delictes de corrupció. No hauriem de confiar mai en un polític que prima les seves ambicions personals per sobre de la honestedat política posada en entredit pel seu futur judicial. No deixa de ser vergonyant com es demanen dimissions a d'altres imputats en casos de corrupció mentres altres miren cap a un altre costat con si no fos amb ells.


La dona del Cèsar a més de ser honesta o ha de semblar.
I aquest no és el cas.