"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

31 d’octubre 2014

ICV-EUiA CRÍTICA AMB AFAVORIR ELS INTERESSOS PRIVATS DE LA PENYA

Un altre intent d'afavorir la Penya sense interès ni benefici per la ciutadania. 


El Ple municipal debat, una vegada més, una operació per afavorir els interessos de la Penya i que vengui a un supermercat terrenys a Pomar comprats en subasta al Incasol.

http://www.diaridebadalona.com/comment/201#comment-201


Això ve d'antic: "Los intereses económicos de la Penya unen a gobierno y oposición en Badalona
El Ayuntamiento aprueba, con todos los votos a favor, una operación urbanística en el Mas Ram que permitirá al Joventut vender un terreno a la firma Mercadona"

http://www.lavanguardia.com/politica/20120606/54303768279/intereses-penya-gobierno-oposicion-badalona.html#ixzz3Hk9AfaWd

..........................................................

"Nota de Premsa d'ICV-EUiA

ICV-EUiA qüestiona l’interès públic de l’operació urbanística Pomar – Mas Ram


El grup municipal ICV-EUiA s’oposa a la requalificació de sòl d’equipament públic comercial al barri de Pomar, considerant que no és interès públic perquè es vol fer exclusivament en benefici d’interessos privats.
El govern del PP de Badalona pretén, en el Ple Extraordinari de demà, que 6.000 metres quadrats d’equipaments es requalifiquin com a ús comercial en el barri de Pomar, per afavorir només interessos privats.
Els terrenys eren propietat de l’INCASOL, el qual va signar convenis amb l’Ajuntament de Badalona per cedir-los gratuïtament al municipi. En comptes d’això, l’INCASOL va vendre els terrenys durant el 2013 al Club Juventut Badalona SAD (Societat Anònima Esportiva). L’Ajuntament de Badalona no ha fet cap reclamació al respecte, en canvi, aquest divendres en Ple Extraordinari vol aprovar la seva requalificació com a terreny “comercial” per obrir un nou centre Mercadona. Amb aquest, ja sumarien 6 centres nous d’aquesta empresa en poc més de tres anys.
ICV-EUIA s’oposa a l’operació per diferents motius.
En primer lloc, els terrenys de l’INCASOL havien de ser cedits a l’Ajuntament de Badalona, i per tant, s’ha incomplert el conveni signat per ambdues parts que afavorien el municipi.
En segon lloc, els terrenys de Pomar provenen d’expropiacions del Ministerio de Vivienda de l’època franquista, i estan inclosos i certificats com a part del Patrimoni públic de sòl i habitatge de l’INCASOL.
En tercer lloc, ICV-EUiA no comparteixen el canvi d’equipaments públics de Pomar cap al Mas Ram, ja que el barri de Pomar hi perd, quan la seva ubicació és més adequada i la seva gent necessita serveis.
En quart lloc, des del mandat d’Albiol s’ha passat d’un a cinc centres Mercadona a la ciutat, la qual cosa perjudica greument el comerç de proximitat de les zones properes a aquests nous centres.
En cinqùe lloc, ICV-EUiA qüestiona la requalificació d’uns terrenys públics a menys d'un any de la seva venda a un privat.
Per últim, ICV-EUiA lamenta les dificultats econòmiques per les que està passant el CJB, però consideren que el fi no justifica els mitjans, i per tant, no pot recolzar una operació urbanística que perjudica a la ciutadania.
“Estem davant una operació que no té interès públic per la ciutat, que només respon  a interessos de privats i que suposen un altre cop al comerç de proximitat de la ciutat.” ha manifestat el regidor d’ICV Àlex Mañas.

Cordialment,
Per a més informació: Paco Aldana telèfons 93 483 26 18/27 61 / 609 530 060

Grup Municipal d’ICV-EUiA
Ajuntament de Badalona
Badalona, 30 d’octubre de 2014 "