"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

07 de juny 2022

Les famílies sense plaça a l'educació pública de Badalona intensifiquen la seva activitat en una setmana decisiva

Aquesta setmana tornaran al Parlament, presentaran queixes al Síndic de greuges i es reuniran amb Serveis Territorials de la Conselleria d'Educació amb la presència de l'Alcalde
  • Les famílies mantenen la campanya #NoSocUnNúmero, per identificar les històries dels infants darrere de les xifres

Setmana decisiva per a les famílies de Sense Places BDN i de moltes altres ciutats. El proper dia 9 sortirà la llista definitiva de places i el divendres 10 les assignacions de les mateixes, sense que cpa administració hagi ofert encara cap solució ni compromís ferm per resoldre la manca d’oferta pública a la ciutat. Per això la plataforma intensifica la seva activitat i els contactes amb les administracions competents, amb l’objectiu que es resolgui el problema de la manca de places el més aviat possible.

Dimarts 7 s'ha convocat una reunió al Parlament de Catalunya dels grups parlamentaris amb representants de diferents plataformes de famílies sense plaça a l'educació pública de Badalona, Terrassa, Lleida, Tortosa i Calafell, en què també hi serà present l'AFFAC.

Les famílies mantenen activa la campanya #NoSocUnNúmero, tant a xarxes socials com amb enviament de correus electrònics a les persones de l'administració pública implicades al procés de la preinscripció i la matrícula escolar, per tal de presentar les històries que s'amaguen darrere dels números amb els quals treballen.

El proper dijous, s’obrirà una nova via d’acció: la presentació de queixes al Síndic de Greuges, de forma presencial i telemàtica, per defensar l'escola pública, de qualitat i de proximitat que tots i totes els nens i nenes que podrien veure vulnerat el seu dret, en ho haver-se fet una adequada planificació i inversió per part de les administracions competents.

Per últim, la reunió més important de totes les que s'ha participat per part de les famílies Sense Places BDN serà pràcticament en temps de descompte, dijous a les 15h a Serveis territorials de la Conselleria d'Educació, per negociar in extremis una solució a la manca de places d'educació pública a la ciutat. En la trobada està prevista la participació de l'Alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, el Primer tinent d'Alcaldia, Alex Montornès i la Segona Tinenta d'Alcaldia i regidora d’educació, Aïda Llauradó, així com de la Federació FAMPAS.

Contacte de Premsa: Rafael Segovia 647520814 senseplacesbdn@gmail.com