"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

11 de maig 2007

El PP aixeca la polseguera i se’n beneficia.


El PP aixeca la polseguera i se’n beneficia. Algú esperava res de diferent? Els defensor del que és políticament correcte s’han llençat ràpidament a la boca del llop. I aquest –el llop- ha fet una bona feina.
Totes les desqualificacions de la resta de partits polítics els han servit per guanyar vots. Així de clar i contundent! Per què com ja diu un periodista de el Punt, els veïns d afectats als barris objecte de la polèmica en la majoria de casos hi són d’acord amb les afirmacions del video del PP. Es pot criticar les formes agressives i fortament manipuladores envers el problema de la immigració i de la inseguretat lligant-les de forma injusta. Però això pels veïns afectats no és més que una manifestació de la realitat als seus barris i que han de patir dia rere dia. La negació ingènua que s’ha fet d’aquesta percepció veïnal inclosa en la critica al vídeo, ha generat un “efecte rebot” que es manifestarà en vots al PP. Com sinó es pot entendre la denúncia d'ICV!

«Aquells que el critiquen -el DVD- que vinguin a viure aquí una setmana a veure què en pensen.» diu un veí.

No podem perdre de vista que aquí s’hi barregen de forma voluntària per part del PP una constatació de la realitat que perceben els veïns i una afirmació maniquea i irresponsable de qui són els “únics culpables” del deteriorament de la convivència. Entrar en aquesta discussió sense pensar que és part d’una estratègia de crispació habitual en el PP i d’unes formes d’entendre la política i d’assoliment del poder, condueix indefectiblement vers una victòria de qui ha generat aquest molt visitat DVD.

Entre tots hem creat un “best seller”. El candidat del PP es frega les mans. Tothom li demana una còpia. De fet ja ha encarregat més a la seva “editora”.

Llegint la noticia a diferents medis de comunicació i copsant les opinions manifestades per diferents liders polítics es veu clarament la profunda hipocresia en que estem enfangats amb el tema de la immigració.
Cal un debat serè i ara no és el moment.

Més informació als media:

La demagògia sobre la immigració entra en campanya
La immigració irromp a l'inici de campanya
El PPC tilda de "hipócritas" las críticas al DVD de García Albiol sobre Badalona
Un vídeo xenófobo del PP de Badalona causa el rechazo de todos los partidos
Piqué dóna suport al DVD de Badalona i el PSOE exigeix a Rajoy que el retiri
Un vídeo electoral del PP de Badalona desata una avalancha de protestas
Todos los partidos sitúan en la extrema derecha el DVD electoral del PP de Badalona