"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

03 de maig 2007

Enquesta des del carrer Nicaragua.

Ens ha arribat, via filtració, els resultats d’una enquesta que ha fet el PSC sobre intenció de vot a Badalona i la seva extrapolació en regidors.
Anant al gra, les dades son les següents:

PSC 8
ICV 7
PP 4
CiU 4
CDB 3
C’s 1-0
ERC 0-1

La dada més vistosa, és la baixada aclaparadora del PSC que de ser real seria la més espectacular des del començament de la democràcia.
Es curiosa –en certa mida sorprenent- la dada de que CDB, els Ciutadans de Badalona, el partit de l’elefant entraria a l’ajuntament amb tres regidors i el C’s, Ciutadans-Partido de la Ciutadania podria entrar amb un regidor.
ERC te totes les de quedar-se fora.

Com dic són dades de filtracions de la seu del PSC al carrer Nicaragua. Qui no se las cregui i tingui ma a la casa gran del PSC que demani aquesta enquesta. No puc dir una altra cosa!

El que queda clar d’aquesta enquesta és que Arqué tornaria a ser novament l’alcaldessa de Badalona. Els seus vuit regidors més els set d’ICV li donaria novament la majoria absoluta. Des de luego a canvi de que ICV tregui algun benefici més sucós que l’actual.
Els set regidors d’ICV serien pràcticament de franc ja que com bé diuen les enquestes, després de governar al llarg dels darrers vuit anys ningú a Badalona (l’1% sols) coneix que són al govern i per tant coresponsables del funcionament de l’ajuntament (en aquest cas del mal funcionament).
Sagués obtindria així l'objectiu que es va plantejar des del seu nomenament com a candidat a l’alcaldia, ser regidor de cultura. Des de bon començament mai s’ha cregut això de ser alcalde, tot i que l’aritmètica dels números anteriors i fent el que ell va assegurar que estava disposat a fer – el pacte a la basca – li donaria la possibilitat de ser alcalde de Badalona. ICV-CiU-CDB sumen catorze. La xifra màgica.

Tindrà Sagués el coratge suficient per ser alcalde? Les travesses diuen clarament que no.
El temps ens donarà la raó.
Ja no queden revolucionaris.