"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

27 de maig 2009

Els cosins Isern contra la llibertat d'expressió

jordi serra isern i Ferran falco isern psc ciu  badalona
Jordi serra isern - ferran falco isern
En una nova manifestació de la fragilitat de la llibertat d'expressió a la ciutat de Badalona els cosins Isern impedeixen la Coordinadora que recull signatures contra la pujada dels impostos per sobre de l'IPC, realitzar el dret d'expressió al carrer amb la persecució soferta per part de la Guardia Urbana.
El Govern municipal empra mesures reaccionaries pròpies de temps passats contra qui no pensa com ells.


No necessitem el PP, ja tenim els seus valors al govern Isern.
Cal que totes les forces polítiques i socials de la ciutat es manifestin en contra d'aquest continu retall dels drets polítics dels ciutadans.
Es intolerable que una formació (PSC) que es manifesta com a defensora de les llibertats actuï repressivament contra ciutadans que tan sols volen fer palès els seu descontentament i que ho fan pacíficament.

La coordinadora ha emès un comunicat que tot seguit podeu llegir.


COMUNICAT
La Coordinadora d'associacions, entitats i col·lectius de Badalona, desitja manifestar la seva indignació i repulsa contra uns fets succeïts el dia 24, a la festa de las Migas al barri de la Salut, que passaré a relatar com a testimoni privilegiat:
Vuit membres de la coordinadora, van instal·lar un suport per facilitar les signatures dels ciutadans en un extrem de la benzinera de la B.P, al costat de la rotonda, quan van ser convidats a desmuntar el suport per dos agents de la guàrdia urbana, que els van dir que no estava permesa la instal·lació de llocs o parades sense autorització, en un clar acte de persecució i intimidació cap a uns ciutadans que estàvem realitzant un acte de llibertat d'expressió, com és sol·licitar signatures per a una finalitat reivindicativa, pacifica i licita en protesta per la pujada dels impostos i el transport públic per sobre del I.P.C a la nostra Ciutat.

Van acatar l'ordre dels agents de la guàrdia urbana i es van traslladar pacíficament, uns 200 metres cap a la zona de la festa de las Migas, acte que va comptar amb la presència de l'alcalde Jordi Serra Isern, i per segona vegada va continuar la persecució dels agents, aquesta vegada amb la complicitat del president de l'entitat que organitza la festa de las Migas, que els va dir que en aquell espai públic no podíem estar recollint signatures.

Aquest espectacle vergonyós contra la llibertat d'expressió i moviment, va contar també amb dos espectadors passius d'excepció, que eren dos membres d'Iniciativa per Catalunya els verds.

Per tercera vegada els membres de la recollida de firmes continuen sofrint la persecució dels agents de la guàrdia urbana, aquesta vegada amb l'argument que no es pot lligar la pancarta als arbres, segons medi ambient, ocasió que va aprofitar la parella d'agents per identificar un membre de la coordinadora i aixecar-li acta. Es dóna la circumstància que el membre identificat per la guàrdia urbana, és un càrrec electe d'aquesta Ciutat.

En preguntar-los a què vènia aquesta intensa persecució i coaccions a la llibertat d'expressió que tant ens ha costat aconseguir a tots en aquest país, els agents van respondre que les ordres venien de molt a dalt.

Aquests fets tenen el seu antecedent en els fets de les festes del Barri del Congres, la setmana anterior, i que es va veure implicat un exregidor del govern anterior, proferint insults i desqualificacions contra els membres de la coordinadora que recollien signatures, en un clar exemple de retrocés de les llibertats d'expressió dels ciutadans de Badalona, amb un govern que creiem progressista i garant de les llibertats d'expressió que recull la constitució.

Demanem responsabilitats per uns fets que qualifiquem de molt greus, i exigim que el responsable polític directe de la Guàrdia Urbana, responsable de seguretat ciutadana i primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó i Isern, identifiqui el responsable o responsables polítics que van donar l'ordre d'assetjar, coaccionar i impedir la lliure mobilitat i retallar la llibertat d'expressió, d'un col·lectiu al servei del ciutadà; i presentin aquests la seva dimissió.

En cas que no es depurin responsabilitats polítiques, el màxim responsable polític de la Ciutat hauria de dimitir, per permetre l'acció i omissió d'uns fets tan greus, que sol pensar en els mateixos, ens remunten a èpoques d'obscurantisme polític i totalitari, dels quals crèiem superats.

Per ultim, fins i tot davant dels impediments i dificultats patides, mes de 600 ciutadans van respondre estampant la seva signatura en un clar missatge de suport a la coordinadora en la seva defensa dels interessos ciutadans.

L’alcalde Jordi Serra no va permetre a Angel Segura llegir aquesta carta en nom de la coordinadora al ple municipal del día 26 de Maig de 2009.

1 comentarios:

Anònim ha dit...

es una questió d'autoritat.
Jo mano,
tu manes
ells manen.
Si no els agrada una cosa simplement l'esborren.
No volieu socioconvergència. doncs aquí la teniu, la cosíconvergencia.