"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

04 de juny 2010

Espoli. Diguem no!

Espoli. Una paraula tremendista per manifestar una realitat palmària: la desigualtat de tracte a l'hora de repartir els diners entre les diferents comunitats. No pot ser com ja s'ha dit reiterades vegades que un dels qui hi aporta més diners, al final del repartiment resulta que queda molt per sota de la mitjana, donant-se la incongruència que aquelles comunitats receptores netes, al final disposen per habitant molts més diners que qui són donants nats. Insuportable per la nostra comunitat, insuportable pels nostres ciutadans que són els que al final reben en serveis menys que altres ciutadans espanyols. Els nous acords de finançament, sembla, repararan aquest greuge en el futur. Ja ho veurem!

Espoli. Una altra vegada tremendista però que manifesta el que molts catalans sentim novament amb els impostos d'usura que imposa el nostre govern, el català, i del que es parla poc pels que fan bandera de l'altre espoli. Em referiré expressament a l'impost de successions, que em toca d'aprop i quedo petrificat quan em diuen el diners que tindré que pagar a la hisenda catalana pel fet de heretar. Faig comparacions amb el que hauria de pagar si visques a d'altres comunitats i... és d'escàndol. En alguna no hauria de pagar ni cinc.

Realment m'incomoda veure com s'abaixen impostos que són més equitatius com els del patrimoni però es manté aquest de successions que es molt, molt injust. Injust per que ja s'han pagat impostos per adquirir un habitatge, es paga l'ibi anualment també, s'ha pagat preus exorbitants de quatre totxos, interessos abusius a bancs i ara que esta tot pagat, resulta que hem de tornar a pagar un nou impost. Impost desproporcionat. Per què?, si la cas és meva!

I a on van aquest impostos? A subvencionar partits mitjançant la corrupció, a donar subvencions a entitats amigues o subsidiaries dels partits, a fer informes inútils per pagar favors, a crear ambaixades al comandament de les que s'imposen els familiars, a pagar l'aprenentatge del català als nens francesos, a embutxacar-se la pasta pel morro com els de Pretoria o del Liceo i fer-se palaus amb grans piscines.
Els governs necessiten pasta pels seus i l'obtenen a costa dels nostres. Sense tant xoriço, mala gestió, desviaments de fondos, etc... no caldria espoliar els catalans.

Diguem no!


3 comentarios:

Anònim ha dit...

hola .. tu sitio es muy agradable, pero me gustaría felicitar a chieerti ¿cómo retirar las pancartas debajo de cada post, porque no sé .. gracias nn

Anònim ha dit...

Vagi per endavant que sóc pobre i d'esquerres. Pel poc que he d'heretar, estigues segur que no m'importarà pagar una petita part en concepte d'impost de successions si amb això m'asseguro que per cada euro que jo pagui els nostres amics rics paguen 50. Recorda que els impostos són un mecanisme de transferència dels diners des dels rics cap als pobres. Estic a favor d'un impost de successions amb la progressivitat corresponent, però res d'elimnar-lo.

A part està la corrupció, la "solidaritat" amb la resta d'Espanya, etc. però el reduir impostos sempre ha estat una eina de la dreta.

Salutacions,

Sergi

Anònim ha dit...

Mira Sergi, me parece que no lo has entendido bien. Los que dices tu que pagan una proporción mayor que la tuya, pues va a ser que no. Ellos ya tienen sus chanchullos para no tener que hacerlo. Pero nosostros, tu y yo, pagaremos una parte, por heredar algo de nuestros padres, tus hijos y los mios pagaran "otra vez" por lo mismo. nuestros nietos lo volverán a hacer y nuestros biznietos idem de idem. Así que por una triste caja de cerillas, o pisito, como quieras llamarle, el valor final en impuestos será descomunal. VIVA EL IMPUESTO DE SUCESIONES. Por cierto, ¿has calculado el impuesto que deberás pagar por un piso valorado en unos 40 millones? Hazlo, seguro que cambiarás de opinion